Image Image Image Image Image Image Image Image Image
4letý a 6letý obor

01 Srp

By

Letní přírodovědný tábor Klubu NATURA

1 srpna, 2024 | By |

Tábor Klubu NATURA letos oslavil 40. narozeniny. Probíhal 14 dní v rekreačním areálu Studená Voda nedaleko obce Božanov. Na táboře si každoročně účastníci mohou osvojit nespočet dovedností v oblasti biologie a ekologie. Absolvují botanické a zoologické exkurze do okolí a různé zajímavé přednášky. Tento rok si mohli poslechnout přednášku o 1. pomoci, včetně praktického nácviku resuscitace na modelech, ve dvou skupinách prožili terénní cvičení na téma zadržování vody v krajině, při kterém si vyzkoušeli měření teploty různých povrchů a pochopili význam stromů v souvislosti s odpařováním vody pomocí sluneční energie.

Dozvěděli se zajímavosti z putování po Patagonii, poučné bylo i povídání o AI technologii. Samozřejmostí jsou i přednášky související s biologií.

Táborníci jsou rozděleni dle své vlastní volby do menších skupin, kde se zabývají vybranými tématy terénních prací. Letos byla na výběr tato témata:

Co nám rostliny o prostředí prozradí, aniž by promluvily?

Zoobentos potoka Studená

Bezobratlí od paseky po les

Život po životě aneb Hádej, kdo přijde na mršinu

Geologická práce

Na konci tábora každá skupina sepsala o svých výzkumech závěrečnou práci a obhájila své zkoumání před ostatními skupinami. Pravidelnou součástí tábora je i biologická a sportovní olympiáda.

Naše poděkování patří hlavním vedoucím, všem lektorům, vedoucím skupin, praktikantům a zdravotnici.

napsali účastníci tábora