Image Image Image Image Image Image Image Image Image
4letý a 6letý obor

08 Říj

By

Exkurze Klubu NATURA v kalendářním roce 2024

8 října, 2024 | By |

V tomto roce jsme zorganizovali tři víkendové exkurze dotované Královéhradeckým krajem.

Exkurze Vrchlabí

20. dubna jsme navštívili novou expozici Krkonošského muzea. Exponáty živočichů a rostlin včetně výstavních sálů s tekoucím potokem nás seznámily s přírodou Krkonoš. Celým muzeem nás provedl pracovník KRNAPu Ing. Jakub Šimurda, vedoucí pracoviště Návštěvnického centra Muzea Krkonoš. Odpoledne jsme i přes nepříliš dobré počasí zvládli projít Vřetenovčí hravou naučnou stezku z Janských Lázní do Svobody nad Úpou.

Exkurze Liberec a okolí

25.–26. května jsme se vydali na dvoudenní exkurzi do Liberce a okolí. V sobotu jsme šli z Bedřichovského sedla po naučné stezce Černá Nisa k vodní nádrži Bedřichov. Obešli jsme celou přehradu a po naučné stezce Lesy Jizerských hor jsme se vraceli. V neděli jsme navštívili botanickou a zoologickou zahradu v Liberci. V zoo jsme se rozdělili na skupinky a v jejich rámci vypracovali pracovní listy.

Exkurze Pardubicko

28.–29. září jsme v příjemném počasí poznávali zajímavá místa na Pardubicku. Nejprve jsme si s průvodkyní dopoledne prohlédli hřebčín ve Slatiňanech a pastviny koní, prošli jsme naučnou stezku na Kočičí hrádek. Odpoledne jsme se věnovali národní přírodní rezervaci Bohdanečský rybník, naučnou stezku jsme zakončili na ornitologické pozorovatelně. Měli jsme s sebou dalekohledy včetně jednoho velkého, takže jsme mohli dobře pozorovat stovky vodních ptáků. Neděle byla věnována přírodní rezervaci Strádovské Peklo, kdy jsme šli údolím Chrudimky do Hradiště. Navštívili jsme keltské oppidum a alespoň z dálky jsme viděli vodní nádrž Křižanovice.

Těšíme se na další zajímavé exkurze v roce 2025!

RNDr. Jana Dobroruková